20 oktober, 2022
Hemmaträning – Träningspass hemma

Hemmaträning – Träningspass hemma

Hemmaträning – Träningspass hemma – 6 enkla basövningar för dig som gillar att träna hemma eller har du svårt att boka in fasta tider? Med detta program tränar du där du är och när det passar dig! Du får ett träningsprogram med tre pass i veckan (1 återkommande pass) och recept med inspiration med enkla rätter för frukost, mellanmål/fika och lunch/middag.

Hemmaträning – Träningspass hemma

Träningspassen har fokus på styrka, löpning, uthållighet och balans som du får träna på ett roligt och inspirerande sätt. Träningspassen passar dig som har viss träningsvana och vill få ny inspiration.

Träningspass hemma – 6 enkla basövningar

Känner du att du vill få igång ett flås men inte har tid så träna hemma med ett kort intensivt pass på 15 minuter på vardagsgolvet.

Nedan följer några enkla övningar som du kan träna hemma eller på gymmet, hitta din nivå och din utmaning!

1.

Air squats – benböj som första övning i Hemmaträning – Träningspass hemma
3 set • 10 repetitioner

Knäböj utan vikter, även känt som air squats. Tränar lår och sätesmuskler. Medan vanliga knäböj görs med yttre belastning (skivstång eller hantlar) så görs dessa endast med kroppsvikt.

Så utför du övningen

 • Stå axelbrett med fötterna som ska peka rakt fram.
 • Ländryggen ska hållas rak genom hela övningen och hälarna nere i golvet.
 • Höfterna ska komma lägre än knäna innan du reser dig upp igen.
 • Kom ihåg att hålla hälarna på golvet hela tiden.

Träningspassen tränar du på egen hand när och var det passar dig. Hemma, i trädgården eller i skogen. Inga träningsredskap behövs.

Hemmaträning – Träningspass hemma – 6 enkla basövningar för dig som gillar att träna hemma eller har du svårt att boka in fasta tider? Med detta program tränar du där du är och när det passar dig! Du får ett träningsprogram med tre pass i veckan (1 återkommande pass) och recept med inspiration med enkla rätter för frukost, mellanmål/fika och lunch/middag.

2.

Hemmaträning – Träningspass hemma med  Burpees
3 set • 10 repetitioner
Få burpees att kännas lättare

Burpees 3 set • 10 repetitioner Få burpees att kännas lättare Så utför du övningen Börja stående upprätt med fötterna höftbrett isär. Ta ett steg bakåt och böj dig ner. Håll tyngden över främre benet. Tryck ifrån och samla ihop fötterna igen. Upprepa på samma ben. Känn att det är det främre benet som gör jobbet, ju djupare ner du böjer dig desto svårare blir övningen. Se till att knät hålls stabilt och pekar framåt genom hela rörelsen. Håll överkroppen rak under hela övningen. För att hjälpa balansen och underlätta övningen kan du luta dig mot en vägg, stolpe, bänk eller liknande.

3.

Armhävningar Vanliga raka eller på knä
3 set • 10 repetitioner

Hemmaträning – Träningspass hemma med Armhävningar Vanliga raka eller på knä 3 set • 10 repetitioner Så utför du övningen Gå ned på alla fyra med händerna rakt under axlarna och fingrarna utsträckta. Sträck ut benen så att du balanserar på händer och fötter och kroppen bildar en rak linje. Böj armbågarna och sänk bröstkorgen mot golvet och håll bålen aktiverad. Gör övningen långsamt och behåll kontrollen och se till att armbågarna pekar bakom dig istället för åt sidan. Pressa upp dig igen, men var försiktig så att du inte låser armbågarna i slutet av rörelsen.

4.

Utfalsssteg bakåt
3 set • 10 repetitioner
Så utför du övningen

 1. Börja stående upprätt med fötterna i höftbredd isär.
 2. Ta ett steg bakåt och böj dig ner. Håll tyngden över främre benet.
 3. Tryck ifrån och samla ihop fötterna igen. Upprepa på samma ben.
 4. Känn att det är det främre benet som gör jobbet, ju djupare ner du böjer dig desto svårare blir övningen.

Utfalsssteg bakåt 3 set • 10 repetitioner Så utför du övningen Börja stående upprätt med fötterna i höftbredd isär. Ta ett steg bakåt och böj dig ner. Håll tyngden över främre benet. Tryck ifrån och samla ihop fötterna igen. Upprepa på samma ben. Känn att det är det främre benet som gör jobbet, ju djupare ner du böjer dig desto svårare blir övningen.

5.

Planka med Axelklapp och vadklapp

3 set • 10 repetitioner

Så utför du övningen

Planka med Axelklapp och vadklapp 3 set • 10 repetitioner Så utför du övningen Ställ dig som om du skulle göra en armhävning (den position du är i innan du sänker bröstkorgen mot golvet). Fokusera på att aktivera bålen, håll in bäckenet och håll ihop insidorna på låren, som om du försökte hålla fast en bit papper mellan dem. Håll i 30 sekunder eller tills du inte orkar längre. Prova med att klappa dig på axeln, växelvis enligt video

6.

Ryggresningar på golvet – Ingår i 6 enkla basövningar

Teknik och utförande – Rygglyft – Ryggresningar

 1. Ligg på magen på golvet/mattan.
 2. Placera händerna bakom huvudet.
 3. Lyft bröstkorgen mot taket (det här är en rätt liten rörelse).
 4. Håll någon sekund, innan du långsamt håller emot på nervägen.
 5. Du tränar: Främst ländryggen och rumpa.

Ryggresningar på golvet Teknik och utförande – Rygglyft - Ryggresningar  Ligg på magen på golvet/mattan. Placera händerna bakom huvudet. Lyft bröstkorgen mot taket (det här är en rätt liten rörelse). Håll någon sekund, innan du långsamt håller emot på nervägen. Du tränar: Främst ländryggen och rumpa.

Aktuella evenemang på GymMarknaden

Nyheter från Black Week 2022- Rea På Gymutrustning

Förhandsvisning Av Black Week – Erbjudande För Stamkunder

Alla bolag – Nyckeltal och Befattningar Allabolag

Sveriges Bolag På Allabolag.Se

GymPartner bolagspresentation på Alla bolag – Allabolag.se

Aktuella evenemang hos GymPartner & GymAuktioner  Black Week 2022- Rea På Gymutrustning Förhandsvisning Av Black Week - Erbjudande För Stamkunder Alla bolag - Nyckeltal och Befattningar Allabolag Sveriges Bolag På Allabolag.Se GymPartner bolagspresentation på Alla bolag - Allabolag.se

Martin Maximus founder and owner of GymPartner Training equipment

 • You can visit my company website with a click on the button above. 
 • I am a wholesaler for strength training equipment. 
 • I sell both new and used gym products. 
 • We have everything from bar rods, dumbbells, kettlebells, weight boards, workbenches to crossfit accessories. 
 • Our biggest and most important business is to 95% sales of complete used Gyms from one and the same brand. 
 • Therefore, our “lowest price guarantee” applies only to the purchase of complete used gyms. Only 5% of sales are single new gyms. 

From Sweden’s largest warehouse store in Mölndal, we sell complete used gyms, used gym equipment, treadmills, crosstrainers, exercise bikes & spinning bikes from the world-leading manufacturers Technogym, Life Fitness, Precor, Cybex, Startrac, Body Bike & GrandMaster by GymPartner.

You get a 6-month spare parts guarantee when you buy Cardio machines. Our new gym products are from GrandMaster by GymPartner, Ziva. 

Martin Maximus have sold more than 700+ complete used gyms in the past  40 years 

Many of these can be found on our map of GymPartner’s selected partners

GymPartner finns nu på AMAZON

Hantelguide – Enormt Utbud Alla Priser!

Hantlar – Köp nya eller begagnade Hantlar i Gymkvalitet!

Sveriges bolag på Allabolag

Jesper Nissen SEO

SAS UNGDOM

BLOGG OM SEO FÖR SMÅFÖRETAG I GÖTEBORG – GRATIS UTAN ABONNEMANG